On-originele foto’s?

Iedere fotograaf  herkent zich vast wel in dit probleem: je wilt leuke foto’s, maar soms lijkt het zo moeilijk om origineel uit de hoek te komen. Bekende plekken fotograferen is nog wat intimiderender, het is immers al duizenden keren gefotografeerd vanuit verschillende hoeken. Dus hoe pak je dit aan, in plaats van de postkaart te kopen?

Creatief en origineel zijn geen synoniemen

Je hoeft geen nieuw onderwerp te vinden om een creatieve foto te nemen. Je kan ook gewoon naar een bekende plek gaan en proberen je eigen ding te doen. Zie het als een uitdaging. Aan de hand van twee foto’s van de Le Mont-Saint-Michel (toch wel een van de meer gefotografeerde plekken in Frankrijk) wil ik jullie aanmoedigen om zelf ook foto’s van bekende locaties te nemen.

Bij deze foto ben ik na zonsondergang ietsje langer blijven wachten dan de rest van de mensenmassa. Ik had gehoopt dat de lichtjes zouden aangaan terwijl er nog wat kleur was, en door tien minuutjes langer te wachten kreeg ik dit mooie lichtspel:

Landschap foto van de mon St Michel na zonsondergang, met licht.

60mm – F14 – 20s – ISO 200

Bij deze foto had ik het geluk dat er een zwerm meeuwen en strandlopers mooi kwam langs vliegen. Had ik de tweede avond geen andere locatie opgezocht dan had ik deze foto nooit kunnen nemen.

Foto van de Mont St Michel met zwerm vogels

400mm – F11 – 1/100s – ISO 800

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *